Get Adobe Flash player
Zoeken
Openingsuren toegangspoort

Vanaf 01 juli 2014 is Toegangspoort Pollismolen elke dag geopend! 

ma   09.00 u - 19.00 u
di   09.00 u - 19.00 u
wo   09.00 u - 19.00 u
do   09.00 u - 19.00 u
vr    09.00 u - 19.00 u
za   09.00 u - 19.00 u
zo   09.00 u - 19.00 u

Ook tijdens feestdagen kan u in de Toeganspoort terecht voor uw wandel- fiets- en/of ruiterkaart.

 

Contact

Toegangspoort Pollismolen
Molenstraat 56 a
3960 Bree (Opitter) 
 

Voor meer informatie:
Toerisme
Vrijthof 10
3960 Bree

tel. 089 84 85 61

kempenbroek@bree.be

Natuureducatief centrum Mariahof

Het Natuureducatief Centrum Mariahof (NEC), gelegen op het einde van de Mariahofstraat, werd op 1 juli 2012 feestelijk geopend. Bij de renovatie van deze gebouwen werd gebruik gemaakt van ecologische materialen en technieken.  Dit renovatieproject werd betoelaagd door de Vlaamse Overheid.


Natuureducatief Centrum Mariahof, zeker een bezoekje waard!

Het natuur- en wandelgebied St. Maartensheide – De Luysen wordt elke dag weer ontdekt. Je kan er  terecht voor een deugddoende wandeling langs de kijkhutten, om er de stilte te vinden of voor een bezoekje aan het Natuureducatief Centrum, waar het beleven van natuur en landschap centraal staat.

Tegenwoordig komt men van heinde en ver dit prachtige natuurreservaat bezoeken om er te genieten van de feeërieke landschappen, zeldzame vogels en insecten te spotten. Op zondag is er ook de mogelijkheid de uitstap af te sluiten in het natuurpunthuis bij een lekker drankje.  Hier vind je tevens een natuurbibliotheek waar je terecht kan met al je vragen.

Aan de overkant vind je het Natuureducatief Centrum (NEC) Mariahof. Hier werd de benedenverdieping omgevormd tot een mooie infostand met leuke weetjes. Op de bovenverdieping vind je geregeld een tentoonstelling.

Het domein Mariahof is het bezoeken meer dan waard.  Vanaf de centrale parking starten geregeld georganiseerde wandelingen. De wandelpaden, evenals de drie kijkhutten, zijn overdag altijd open. Het natuurpunthuis en het Natuureducatief Centrum zijn iedere zondag geopend van 14.00 tot 17.00 u en gratis toegankelijk.  Gegidste  wandelingen kunnen aangevraagd worden op info@rlkm.be De infrastructuur staat ter beschikking voor cursussen, lezingen,... in de natuur- en landschapssfeer. Indien de natuur centraal staat, kunnen er ook vanuit scholen, verenigingen, bedrijven of andere groeperingen activiteiten georganiseerd worden in het NEC. De bedoeling van de stad Bree is om in de toekomst het educatief aanbod uit te breiden naar de omringende scholen. Bovendien zal de tentoonstelling op de 1e verdieping ook regelmatig vernieuwd worden.


Hoe het educatief centrum reserveren?

Voor reservatie van de infrastructuur kan je terecht op het telefoonnummer +32 89 84 85 00, via mail: kempenbroek@bree.be of je loopt even binnen bij de centrale balie in het stadhuis: Vrijthof 10 - 3960 Bree.

Klik  hier  voor extra info over het wandelgebied dat start aan de parking van het Natuureducatief centrum Mariahof.

 

Bekijk hier de jaarplanning van 2017-2018